Свързани новини

27.09.2016 14:24

40% се оплакват от солени сметки за телефон

Видян 1461 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 40% от постъпилите над 20 000 жалби и сигнали в Комисията за защита на потребителите (КЗП) през миналата година са свързани с работата на телекомите. На практика приблизително около 30 души на ден се оплакват от стоките или услугите, които те предлагат, предаде Сега. Най-често става въпрос за дефектни устройства, непоискани платени съобщения и съмнения за надписани сметки. Модата за подвеждащата информация при сключването на договори явно също не е отминала, защото оплакванията пред КЗП продължават да валят.



Все повече са случаите, свързани с проблемите с неизправни телефони, таблети и лаптопи, съобщи председателят на КЗП Димитър Маргаритов. Потребителите често се оплакват от проблеми с устройствата си. По закон те имат право да поискат парите си обратно и да развалят договора, в случай че устройството им е претърпяло три ремонта в рамките на двугодишна гаранция и в момента отново е развалено. В много случаи, обаче, клиентите получават отказ с аргумента, че върху устройството е въздействано неправомерно. Затова е важно да се пазят всички сервизни протоколи, в които да е отбелязано състоянието на устройството, защото те удостоверяват броя на извършените ремонти, поясни шефът на КЗП.



Тези дни пък КЗП е забранила нелоялна практика за пращане на непоискани кратки съобщения за игри, хороскопи, новини и др., които обаче се таксуват по-скъпо от останалите. Дори и при подписването на договора потребителите да са поискали такива съобщения, те могат да се откажат от тях във всеки един момент, и то безплатно, обясни Димитър Маргаритов. Това може да стане по най-различни начини, но от КЗП съветват отказът да бъде писмен, за да служи като доказателство в случай на спор с телекома.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху