Свързани новини

26.09.2016 13:03

Фалстарт на делото за атентата на летището в Бургас

Видян 1107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдът отложи насроченото за днес заседание за предварително изслушване, след като стана ясно, че повечето от хората, които пострадаха при атентата на Бургаското летище в Сарафово от 18 юли 2012 година, не са редовно уведомени за делото, предаде БНР. Прокуратурата и адвокатите ще опитат да ги призоват за следващото съдебно заседание.


Обсъжда се и възможността да се съкрати времето на процеса, като някои от пострадалите и свидетелите от Израел бъдат разпитани с видеоконферентна връзка.


При атентата на Бургаското летище бяха убити петима израелски туристи и българският им шофьор, а други 35 бяха ранени.


Делото стигна до съда след четиригодишно разследване. Прокуратурата обвини задочно Мелиад Фарах – с австралийско и ливанско гражданство, и Хасан ел Хадж Хасан – с канадско и ливанско гражданство, че в периода 28 юни – 11 юли 2012 година са били съучастници и помагачи на атентатора Мохамед Хасан ел Хюсейни. Фарах и Хадж Хасан са обвинени, че са действали с цел да създадат смут и страх в населението на България и Израел и са застрашили националната ни сигурност. Двамата продължават да се издирват с червена бюлетина от "Интерпол".


Делото в Специализирания съд трябваше да се гледа от съдия Аделина Иванова, като в съдебния състав влизаше още Виржиния Петрова и трима съдебни заседатели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева