26.09.2016 09:24

Сингапур с интерес към нови технологии и start-up-и в България

Видян 1455 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сингапур се интересува от български иновации, технологии, информационни и комуникационни услуги. Това стана по време на срещата на Румен Симов, началник на отдел „Мерки за интернационализация провеждани в чужбина“ в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) с Лим Сеоу Хуи, заместник-директор на Агенцията за подпомагане на бизнеса (SPRING) в Сингапур. Азиатската страна гледа към развитието на нови технологии и start up компании. Местната агенция SPRING работи със 150 000 малки и средни фирми и 55 000 стартиращи бизнес. Подкрепяме кооперирането между компаниите и университетите за проучвания и иновации, заяви Лим Сеоу Хуи.



SPRING осигурява първоначално 50 000 сингапурски долара за стартиращ бизнес. След това за развитието на проекта отпуска до 500 000 сингапурски долара. Българин вече е създал start up компания в Сингапур за подпомагане на подбора на кадри чрез социалните мрежи. Проектът е разработен и с участието на студенти и преподаватели от Софийския университет.



Сингапур се интересува още от роботика, оптика, електроника, зелени технологии. Румен Симов обяви от своя страна, че България може да предложи био храни, натурална козметика, зеленчуци, плодове, вина, кисело мляко и сирене. Той подчерта, че между двете страни има потенциал за развитие на взаимната търговия, иновациите и информационните и комуникационни услуги. Двете агенции започват да си сътрудничат за организиране на съвместни бизнес делегации и търговски мисии.



България представи ИКТ сектора си за първи по време на международната конференция за дигитални иновации Webit.APAC в Сингапур, която се провежда в рамките на изложението SWITCH 2016. Провежда се под домакинството на The National Research Foundation (NRF) и премиера на Сингапур Сян Лун. ИАНМСП е партньор при организирането конференцията. Участието е по проект на ИАНМСП: „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“, финансирана по ОПИК 2014 – 2020.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци