Свързани новини

23.09.2016 10:56

Прокуратурата: Джон Захариев е изключително опасен

Видян 1666 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Според нас Иван (Джон) Захариев е изключително опасен, включително е насочвал оръжие срещу инструкторите си. Предполага се, че скоро е искал да напусне страната. Знаел е, че представлява интерес и за него е било проблем да излезе от страната с името Джон Захариев затова е променил името си на Иван", това обяви днес говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова по БНТ, Би Ти Ви и "Нова телевизия".


Тя допълни, че мъжът се е обучавал в стрелба, най-вече с автомат. Преди да бъде задържан в началото на седмицата в София при акция на ДАНС, Захариев е следен два месеца.


Събраните до момента доказателства, включително и с използване на специални разузнавателни средства, доказвали, че мъжът е посещавал тайна квартира в Сирия, където се е обучавал да борави с оръжия и че е симпатизирал на терористични организации.


Иван Захариев е дете от смесен брак - баща му е българин, а майката - австралийка от виетнамски произход. Досега не е живял в България.


"Иван Захариев не владее български език. На 20-ия ден от пристигането си е привлякъл вниманието на специалните служби с действията си - да се самообучи за "Ислямска държава". Неговото намерение е било да всява страх. Не е имал каквито и да е помощници", добави Румяна Арнаудова, пред "Нова телевизия".


Пред Би Ти Ви пък тя заяви, че след напускането на България, мъжът планирал да отиде в Сирия, където да извършва терористични атентати. Въпреки, че прокуратурата е събрала много доказателства е поискано и съдействие от службите в Австралия, за да се събере информация за личността и проявите на Иван Захариев.


Вчера Специализираният наказателен съд реши да наложи мярка задържане под стража на мъжа. Магистратите са намерили за доказано твърдението, че Захариев се е подготвял, за да се включи в редиците на терористичната групировка Ислямска държава в Сирия.


Източник: "Дневник"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от