21.09.2016 10:24

Майката на Мустафа го оставила, защото по-важен за нея е партньорът й

Видян 2109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


9-годишният Мустафа се бори с рака, но бе оставен сам в болницата от 21-годишната си майка, която има още 3 деца. Жената казва, че не може да се грижи за тях.



Тя категорично е заявила невъзможността си да полага адекватни грижи за тях, като е споделила, че няма подкрепа от партньора си и в случая той е по-важен за нея от децата ѝ. Това каза директорът на дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив – Надя Танева, в предаването Тази сутрин по bTV.

Историята на 9-годишното дете разчувства цялата страна. То лежи в пловдивската болница и от месец и половина не е виждало нито майка си, нито своите близки. Оказа се, че за него и останалите деца се грижи дядо им, а те живеят заедно с лелите и чичовците си – 13 души в две стаи.

Най-малкото от братчетата и сестричетата на Мустафа е бебе, изоставено със собственоръчно написана от майката отказна декларация, че не може да полага грижи за него. Преди няколко месеца то е настанено в дом за медико-социални грижи за деца в Кърджали. Предстои да бъде вписано в регистъра за осиновяване.

Останалите деца от вчера са настанени в център от семеен тип в града, каза Танева.

Към Мустафа предстои да бъде предприета мярка на закрила, но след края на лечението му. Междувременно той ще остане още шест месеца в болница.

На въпрос може ли децата да бъдат отгледани от баба си и дядо си, Танева отговори, че принципно е възможно, но трябват обстойни проучвания на условията на живот в този дом, а според репортажите те не са подходящи.

По думите на Танева социалните служби са разбрали за случая на Мустафа вчера сутринта от медиите.

Самосезирахме се и в 9 ч. бяхме в болницата при него, каза Танева. Тя добави, че твърденията на лекарите за подаден сигнал в отдел „Закрила на детето“ са „категорично несъществени“. По закон той трябваше да бъде подаден преди месец – когато детето е останало само, обясни Танева.

Към настоящия момент грижите за Мустафа са поети от социалните служби. С целия си ресурс отдел „Закрила на детето“ в Пловдив ще съдейства за набавяне на неговите дефицити – емоционални, психологически и образователни, увери тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.