Свързани новини

20.09.2016 12:03

Борисов: Ние, най-бедните сме събрали 2 млрд. и 500 млн. лв., за да се разплатим на Москва и Вашингтон

Видян 1140 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние, най-бедните сме събрали 2 милиарда и 500 милиона лева, за да се разплатим в посока Москва и Вашингтон. Това каза премиерът Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание по повод решението на Министерски съвет да бъде отправено предложение до Народното събрани за отпускане на средства на НЕК за изплащането на оборудването, произведено за АЕЦ „Белене“, предаде Фокус.


  „Това, което събрахме като повече пари в бюджета за две години е 3,7 милиарда лева. Знаете, че преди 5-6 месеца платихме за американските централи 1,3 милиарда лева – абсолютно корупционна сделка на времето, вместо да отидат за социална дейност заминаха за двете централи. Логиката е била да има диверсификация. Имаме диверсификацията – тя струва с толкова отгоре – милиард и 200 милиона лева. Други правителства са се надпреварвали да сключват договори, за които няма пари“, коментира премиерът.


 


„Да не се връщаме в миналото, защото в момента имаме категорично разпореждане да платим тези пари“, допълни той по повод решението на Международния арбитраж НЕК за заплати 1,2 милиарда лева за оборудването на АЕЦ „Белене“, като изтъкна, че лихвата, която ще се начислява на година е 118 милиона лева, ако страна ни се забави.


 


„Затова с финансовия министър, с енергийния министър и с вицепремиера Томислав Дончев разсъждавахме за тези загуби, ако действително управляваме добре процеса. За да го управляваме тези реактори трябва да станат практически наши, за да може след това да се разпореждаме след тях – дали ще ги слагаме в музея, дали ще се строят, дали ще се намери инвеститор, ако действително проектът е толкова хубав и жив, както твърдят от ляво“, заяви още той.


 


„Тези, които не спират да говорят в парламента, че сме най-бедните, все пак най-бедните сме събрали 2 милиарда и 500 милиона лева, за да разплатим в посока Москва и Вашингтон, тази година само. Като се има в предвид ,че бюджета на Министерството на културата е 100 милиона, на спорта е под 100 милиона и тази година 2,5 милиарда ние ще платим и те имат очи да приказват“, допълни още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали