Свързани новини

19.09.2016 15:06

Убиец на Костов застроява Солни пазар

Видян 4168 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нашумелите с митнически измами при вноса на дрехи в края на 90-те години семейство Кирчеви, когато палта за 300 лв. се обмитяваха за по 5-6 лв., отново се връщат в играта. Броени седмици, след като свърши 10-годишното протакане в съда и Георги Кирчев вече е подсъдим, а не просто обвиняем за убийството на Петрина Христова и Деница Ченишева на улица Алабин, той е окупирал Солни пазар в сърцето на София. Огромният парцел е мястото, където навремето беше изгорелият столичен цирк, а по проект щял да се превърне в „италианска” бизнес сграда.


Кирчеви станаха популярни, когато съпругата Мая – шефка на пропадналата модна къща Хрисома, влезе в Управителния съвет на прословутата фондация Бъдеще за България, редом с жената на друг близък до Костов олигарх – Красимир Стойчев, който навремето взе за смешните 50 000 долара лиценза за първи gsm оператор у нас, продаден после от него за над 40 млн. в зелено и препродаден за милиард. Шефка на фондацията беше Елена Костова – славната половинка на тогавашния премиер. Мастити бизнесмени даваха големи пари на уж благотворителната организация, в замяна на което получаваха услуги от властта. Голям скандал гръмна заради мегадарението на изгонения от България Майкъл Чорни – човекът, който купи МТел от близкия до Костов Краси Стойчев. Агентът по времето на Командира и малко след това бе забравил да плаща данъци на държавата за десетки милиони.


Със скандални приватизации на безценица Кирчеви придобиха при властването на Костов почти за без пари култови места в София като рухналата вследствие на незаконните им преобразувания сграда на ул. Алабин и двуетажната сладкарница Лаваца на бул. Витоша, която повече от година стои затворена.


Сделките на фамилията пък бяха финансирани с едно рамо от избягалия банкер Цветан Василев или от друг близък до Костов – Левон Хампарцумян. Той пък бе сложен за шеф на Булбанк при приватизацията на най-голямата ни банка, отново станала при управлението на Командира на цена поне 100 млн. евро под пазарната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци