Свързани новини

19.09.2016 14:16

Повдигат ново обвинение на акушерката Емилия Ковачева

Видян 1514 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Акушерката Емилия Ковачева, която е подсъдима в опит за убийство на 4-дневно бебе, е с ново обвинение за бой на друго дете. То е било повдигнато от Софийска районна прокуратура преди три дни. Това стана ясно по време на заседанието в Софийски градски съд за побоя на 4-дневната Никол, предаде Нова телевизия.


Още преди месеци стана известно, че когато разследващите преглеждали камерите от болницата, те се натъкнали и на други случаи, в които Ковачева е упражнявала насилие над пеленачетата. Тогава бе съобщено, че се подозира за още 3-4 деца, но прокуратурата е събрала доказателства само за още 1 дете.


В същото време защитата на Ковачева твърди, че нараняванията на бебето Никол били от родови травми. По думите на Владислав Янев, това било описано в медицинската документация.


Адвокатът отново поиска отвод на съда и прокурора по делото. Янев изнесе изрезки от статии в медиите и заяви, че целта им е била да очернят Ковачева и да предопределят развоя на последвалото дело. В медиите имало много изказвания на прокурор Николай Христов.


Според адвоката на акушерката, в договора ѝ е записано, че работното ѝ време е 8 часа, а тя е била принудена да работи на 12-часови смени последователно.


Шефът на неонатологичното отделение в Софиямед Валери Нецов посочи, че промени в графиците на акушерките се прави по желание на акушерките. По думите му винаги има недостиг на персонал и дори сега пак има.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни