Свързани новини

19.09.2016 10:20

Мотористи почетоха паметта на свои събратя

Видян 1125 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мотористи от цялата страна се събраха вчера, за да почетат паметта на загиналите на пътя. Шествия имаше в големите градове – София, Стара Загора, Търговище, Ямбол, Варна и други. Идеята им е да превърнат тази своя инициатива в традиция и всяка година да отдават почит на загиналите при ПТП в третата неделя на септември. През последните четири години мотористите, намерили смъртта на пътя са 159, а 1886  са ранени, някои от тях с трайни увреждания. Само за 24 часа в началото на тази седмица са станали седем пътни инцидента, отнели живота на двама мотористи.



В нощта срещу неделя хиляди мотористи се включиха в организирано масово каране по улиците на София в нощта срещу неделя. Те искаха да привлекат вниманието на хората върху културата на шофирането ден преди националната си акция. Призоваха другите участници в движението да се съобразяват с моторите на пътя и да не застрашават живота и здравето им.



Миналата нощ мотористите се събраха на Околовръстния път в близост до резиденция Бояна, след което прекосиха града в няколко лъча. Предварително бе обявено, че събитието се снима с дронове и камери, с обещанието на организаторите, че присъстващите ще го помнят цял живот. „Съмнявам се, че ще създадем неудобства. Може някой недоволен гражданин, който си е легнал рано да напише злостен коментар в интернет. Но това не е важно. Важно е, че ние се събираме, виждат ни хората”, заяви един от участниците, цитиран от бТВ.



Докато течеше голямото нощно каране, в социалните мрежи много жители на София изразиха възмущението си от силния шум, който са вдигали протестиращите мотористи.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и