Свързани новини

19.09.2016 09:49

Джамбазки: Трафикантите прострелват маршрути през Черно море

Видян 1042 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Възможно е част от потока от имигранти да бъде пренасочен през Черно море и в момента трафикантите правят това, което се нарича прострелване на маршрута - проверяват се най-подходящите пътища и се следи за реакцията на граничните служби", каза вчера във Варна евродепутатът Ангел Джамбазки.


 


Според него поради тази причина страната ни трябва да настоява да получи подкрепа от НАТО в борбата с нелегалния трафик. "Редно е Граничните служби и ВМС да започнат подготовка за такава съвместна операция", посочи евродепутатът.


Джамбазки съобщи, че депутатите от ВМРО ще внесат серия парламентарни питания, свързани с охраната на сухопътните граници. По думите му МВР и МО трябва да дадат информация какво е кадровото осигуряване на Граничните войски, дали щатът е попълнен или ще продължи практиката с командироване на служители от вътрешността на страната.


"Интересно е също какво е процентното съотношение между служителите на Гранична полиция, които си стоят само в София и тези, които реално носят службата", отбеляза евродепутатът.


"Сериозен проблем е подготовката за зимата”, допълни Джамбазки. По думите му едното парламентарно питане ще бъде дали са проведени обществените поръчки за осигуряване на дърва за отопление, разполагат ли служителите по границата със зимни облекла, в какво състояние е автопаркът.


Според евродепутата МВР трябва да даде разяснения и за здравната грижа за граничарите. „Тези хора контактуват с мигранти от държави, където се срещат болести, отдавна изчезнали в Европа”, обясни Джамбазки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак