Свързани новини

16.09.2016 16:49

235 хил. мигранти в Либия чакат да поемат пътя към Италия

Видян 1240 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Директорът на мисията на ООН в Либия Мартин Коблер предупреди, че в момента в страната има 235 хил. мигранти, които „чакат възможността да поемат към Италия“, предаде Breitbart.


   По време на интервю пред италианската преса Коблер заяви, че новата имигрантска вълна скоро ще се стовари върху Италия, добавяйки, че вече повече от 300 хил. мигранти са достигнали до Европа по море от началото на годината. Той също така свърза миграцията с тероризма, посочвайки, че и двата феномена са симптоми на едно и също заболяване, което е „липсата на държава“.


  „Без възстановяването на върховенството на закона в Либия трафикът на мигранти и тероризмът ще продължат“, уверен е той.


„По наши изчисления около 235 хил. мигранти само чакат възможността да поемат към Италия и те ще направят това“, смята Коблер. Той добави, че коренът на проблемите е „бедността в страните на произход на мигрантите“ и той трябва да бъде разрешен, ако Европа иска да спре мигрантските потоци. „Битката трябва да се води на първо място в техните страни, за да се спрат потоците, преминаващи през Либия“, заяви той.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп