Свързани новини

16.09.2016 13:19

Бъчварова за уволнения Йотко Андреев: Понижението е наказание, процедурата не е незаконна

Видян 1449 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандално уволненият заместник-шеф на Гранична полиция Йотко Андреев е понижен, но ще продължи работа в системата на МВР, защото има добър опит. С тези думи вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова отговори на въпрос на БГНЕС относно преназначаването на Андреев на нова ръководна длъжност. Той бе свободен след скандала с обществената поръчка за превоз на мигранти, възложена на арестуван за трафик на хора.


Има различни възможности за наказания. Спрямо него е понижаване в длъжност и той в момента е на ниво началник отдел - все още не е комплектован този отдел към "Миграция", понеже той има много добър опит в "Миграция", каза Бъчварова.


„Такава е преценката. Наказанието само в много тежки случаи е уволнение, освобождаване. По този случай - да, имаше драстично решение, което противоречи на морала, но самата процедура не е незаконна. Затова преценихме и аз мисля, че трябва много внимателно с наказанията по отношение на служителите, защото всеки може да направи грешна, да не съобрази една или друга ситуация. Трябва да дадем възможност всички хора, които имат професионален опит да останат в системата, за да работят за нея", каза тя.


На напомнянето, че това отново е ръководна длъжност, Бъчварова каза: „В случая няма функции, които са свързани с важни за управлението на системата задължения. Става въпрос за координация на усилията в центровете, които са извън София".


Вътрешният министър заяви, че самата процедура за превозване на мигранти е прекратена. „Трябваше да се изчака една седмица срок, който имаме по закон и така е направен договорът, между другото дава възможност във всеки един момент да бъде прекратен. И сега търсим възможност, всъщност вече сме ги намерили, Гранична полиция сама да превозва мигрантите. Осигурили сме автобуси и те ще имат отговорността за това", заяви Бъчварова. Договорът е така направен, че може да бъде прекратен по искане на възложителя във всеки един момент, така че сме се възползвали от това право и то е заложено в документите за конкурса, продължи вицепремиерът.


Така тя потвърди, че Йотко Андреев ще продължи да работи в МВР в дирекция „Миграция".


Бившият заместник-директор на „Гранична полиция" Йотко Андреев, който бе свободен след скандала с обществената поръчка за превоз на мигранти, възложена на арестуван за трафик на хора, е преназначен на друга ръководна длъжност. Сега Андреев е назначен като началник на отдел в дирекция „Миграция" в МВР, припомня БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са