Свързани новини

16.09.2016 11:10

КПП-та в Овча купел заради протеста пред бежанския център

Видян 1226 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Полицията в София изгражда контролно-пропускателни пунктове в столичния квартал "Овча купел". Целта е да бъдат избегнати провокации по време на насрочения за тази вечер протест пред общежитието за мигранти в квартала, предаде БНР.

Пунктовете ще бъдат на няколко места в столичния квартал. Ще се проверяват хора за оръжие и други забранени предмети.

В СДВР има информация, че две групи от крайнодесни националисти и скинари ще се опитат да се сбият с мигрантите на няколко места в столицата, затова мерките, които ще бъдат взети, са изключително сериозни.

Снощи група рокери са отишли в района на общежитието за бежанци в "Овча купел", но когато видели полицейските патрули, са се оттеглили. В охраната на протеста довечера ще се включат още конна полиция и водометни машини.

Проверките за оръжие, алкохол и наркотици ще бъдат в целия град и ще започнат часове преди 19.30, когато е началният час на протеста.


 "Моята информация е, че не става въпрос за напрежение вътре в центъра, а за напрежение, което се създава от групи, които не са жители дори на квартала, които са по-радикално настроени спрямо бежанците, които не са съгласни с тяхното приемане", заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова  по повод ситуацията.


  Напрежението между софиянци и „бежанци” в Овча Купел  ескалира в сряда вечерта, когато  мигранти потрошиха колата на 21-годишно момче.  Хората се оплакват, че обитателите на центъра ходят въоръжени с колове и тръби и почти всеки ден блокират достъпа до кварталните магазини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне