Свързани новини

15.09.2016 17:09

Напрежението в Овча Купел ескалира

Видян 1388 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Напрежението между софиянци и „бежанци” в квартал Овча Купел в столицата ескалира. Живеещите там обявиха, че ежедневно се страхуват от агресивното поведение на пребиваващите в Центъра за настаняване и се оплакват от полицейското бездействие.

В сряда късно вечерта „бежанци” са потрошили колата на 21-годишно момче от квартала.  Сигналът в полицията е получен около 23:30 часа. Пред разследващите потърпевшият е разказал, че прибирайки се в сряда вечерта, група мъже от Центъра започнали да хвърлят камъни по управлявания от него автомобил. Според очевидец на случващото се „бежанците” са били много и всички са били въоръжени с ножове и бухалки, т.е. готови за бой. Живеещите в Овча Купел вече се страхуват за живота и за колите си.  Те се оплакаха и от арогантното поведение към младите момичета.



„Бежанци”, въоръжени с колове и тръби, почти всеки ден блокират достъпа до кварталните магазини за хората от махалата,  сподели в студиото на Милен Цветков по Нова телевизия Стефан Райчев и добави, че се страхува за децата си и затова не ги пуска дори на разходка в квартала.  По думите му,  инцидентите в района вече са ежедневие. Преди ден мъж, който има законно оръжие, но не бил на смяна, отправил един изстрел във въздуха, само и само да спре „бежанците”.



Междувременно, кметът на София Йорданка Фандъкова призова политиците да не нагнетяват още повече напрежението, а да се опитат да намерят най-работещите механизми за справяне с проблема. Тя уточни, че отварянето и затварянето на центровете се осъществява от Министерски съвет и това всички партии го знаят отлично. „Бих искала да ги призова - не е мястото там, това не зависи нито от хората вътре, нито от живеещите отвън, а единствено предполага създаване на напрежение”, каза още Фандъкова. Тя допълни, че е най-добре в София да няма съсредоточаване на центрове и на бежанци, но това, което най-много я притеснява са нелегалните и затова поиска от СДВР, МВР и министъра на вътрешните работи да има повече полиция и жандармерия по улиците в града. Изказването й е във връзка с насрочения за днес протест срещу Центъра за настаняване на „бежанци” в Овча Купел. Инициатор е ВМРО. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион