15.09.2016 09:34

66 611 деца за първи път ще чуят училищния звънец

Видян 2121 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Училищният звънец днес ще оповести началото на новата учебна година за близо 720 000 ученици, като 66 000 от тях за първи път ще прекрачат прага на родното училище.


Около 900 по-малко са първокласниците тази година в сравнение с 15-и септември 2015-а.


След много новости при влизането на Закона за училищното образование от 1-ви август, министърът на образованието Меглена Кунева определи успешното откриване на учебната година като подвиг и сподели, какво ѝ е помогнало:


Ако не бяхме направили толкова много срещи с учителите, аз нямаше да се чувствам сигурна днес. Знам какво мислят, знам от какво се страхуват, знам на какво се надяват, знам какво ги притеснява, знам какво ги радва, знам какво ги огорчава и знам, че сме на една вълна, знам, че мислим еднакво по почти всички въпроси.


В около 30 училища все още текат ремонти, но това няма да попречи на учебния процес, категорични са от Министерството на образованието. В повече от 10 столични училища и в някои от детските градини ремонтите ще продължат и след 15-и септември, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, като увери, че няма да се пречи на учебния процес:


В Испанската гимназия се беше забавила процедурата, така че там ще започне след 15-и септември. Там ще бъде трудно. В "Младост" има една детска градина, която е в много лошо състояние, сградата ѝ и тепърва ще започват ремонтните дейности.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева