Свързани новини

14.09.2016 17:39

Вице уличи в лъжа земеделския министър

Видян 2508 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като земеделския министър Десислава Танева излъга от парламентарната трибуна, че няма спрени пари за земеделие, лично вицепремиерът Дончев и също в НС я уличи: „Що се отнася до спрените плащания по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. за биоземеделие и по една от общинските мерки заради пропуски на сертифициращия орган, Томислав Дончев посочи, че няма информация за изпълнението на екшън плана, по който работи агроминистерството.


Цялата истина е, че заради управлението на Румен Порожанов при миналия мандат на ГЕРБ, ЕК спря плащанията по две мерки от старата програма за селските райони, защото се оказа, че тогавашният сертифициращ орган не е имал възможност да направи необходимите проверки, а е декларирал, че такива са направени. Дали Брюксел ще наложи санкции и в какъв размер – това ще стане ясно вероятно през есента. ПОСЛЕДНИЯТ ОТЧЕТ НА МИНФИН ПОКАЗВА СПРЕНИ 313 МЛН. ЛВ. НА БЪЛГАРИЯ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ.


Според Дончев по новия програмен период 2014-2020 г., на който сме в края на третата година – сиреч на средата, по всички оперативни програми към 13 септември изплатените средства са 508 млн. лева, което е 3,1% от бюджета от 100% възможни или 16 461 583 214. Истината е, че 3,1% са 510 309 080 лв. А усвоените от Дончев са 2,6%. Което значи, че истинският процент на усвояване 2,6%. Но какво са 2 милиона разлика за 1 министър – джобни пари!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за