Свързани новини

14.09.2016 15:01

Бъчварова преназначи уволнения за трафик зам.-шеф на Гранична полиция

Видян 1441 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият зам.-директор на Гранична полиция Йотко Андреев, който бе освободен след скандала с обществената поръчка за превоз на мигранти, възложена на арестуван за трафик на хора, е преназначен на друга ръководна длъжност. Сега Андреев е началник на отдел в дирекция Миграция, предаде БГНЕС.



Службата е структура на МВР за регулиране на миграционните процеси и административния контрол върху пребиваването на чужденците в България, противодействие на незаконната миграция на територията на страната.



Със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова от 16 август тази година е преназначен старши комисар Йотко Андреев. Интересното е, че само ден преди това – на 15 август, именно Бъчварова прие оставките на главен комисар Антонио Ангелов и на Йотко Андреев, ръководил процедурата и сключил договора за наемане на автобус за транспортиране на незаконно преминали и задържани лица във вътрешността на страната. Трафикант бе избран да превозва мигрантите към центровете за настаняване.
Уволненията дойдоха след като премиерът Бойко Борисов разпореди на вътрешния министър да освободи цялото ръководство на Гранична полиция заради обществената поръчка.



34-годишният Григор Григоров, с който е сключен договор за транспорт на мигранти, сам е превозвал нелегални. Срещу него има повдигнато обвинение от края на юни. Бизнесменът е хванат от полицията край Царево, след като е натоварил близо 70 души и опитал да ги превози към вътрешността на страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще