Свързани новини

13.09.2016 16:16

Няма да се строи в Борисовата градина

Видян 1187 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да се строи в Борисовата градина, категорични са съветниците от Комисията по екология към Столичния общински съвет. „В нито един момент не е съществувала възможност да се застрои дори минимална част от парка”, заяви председателят й Лорита Радева по време на вчерашното заседание. Тя уточни, че нито едно дърво няма да бъде отсечено без решение на Комисията. Във връзка със спекулациите в медиите,  председателят заяви, че предметът на договора между Лесотехническия университет и Столичната община е научноизследователска работа. Те ще имат експертна функция, а не решаваща, затова след като видят препоръките на лесовъдите, членовете на Комисията ще отидат на място в парка, за да установят какво е състоянието на дърветата.


За да се предотврати незаконната и нерегламентираната сеч, се въвеждат нов начин за маркирането на дърветата, които предстои да бъдат отсечени.


Специални марки ще бъдат поставяни на 80 см върху стъблото, а след отсичането му друга марка ще остава върху дънера, за да е ясно с чие разрешение е премахнато. Първата марка трябва да се постави задължително поне 48 часа преди сечта.


Видът на парка ще бъде запазен и освободен от всички неспецифични дейности, категорични са общинските съветници и допълниха, че на територията на Борисовата градина няма да има нито паркинг, нито складове, нито нощни заведения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…