Свързани новини

12.09.2016 17:09

НСО дава 2,4 млн. лв. за две лимузини

Видян 6613 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


2 400 000 лева ще плати НСО за купуването на две нови бронирани лимузини за нуждата на охранителната служба. Внушителната сума е обявена в обществена поръчка, публикувана от службата, като в нея изрично е посочено, че не трябва да бъдат похарчени повече от 2 млн. лв., без ДДС, предае Nbox.



19 минути припомня, че в края на март кабинетът се отказва от автомобилите на Националната служба за охрана. „Ще ползват служебните си коли или метрото”, обяви министър-председателят Бойко Борисов  тогава. Така възниква въпросът защо службата иска още возила при положение, че министрите вече не използват услугите й.



Интересно е, че въпреки единичната цена от над милион лева, НСО ще купи едва леко бронирани автомобили, макар и от висок клас. В профила на купувача на службата не са посочени конкретни технически спецификации на колите, най-вероятно от съображения за сигурност.



Колите трябва да бъдат "фабрично нови", неупотребявани и произведени през 2016 г. Автомобилите трябва да бъдат и от една марка и модел. Крайният срок за изпълнението на обществената поръчка е 31.01.2017 г.



Още миналата година от НСО се оплакаха от недостиг на бронирани автомобили с каквито се возят например чуждите държавни лидери при посещенията им у нас. В края на 2012 година НСО успя да купи без търг за 780 000 лв.  Мерцедес S клас, който издържа на стрелба с гранатомет. А през 2014 г. Службата си взе  седем нови лимузини Ауди А8. Цената, но за всичките 7, е 867 930 лв.
Това се случва след като през 2015 г. беше приет с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БДЦ първият закон за НСО. Преди това службата 25 години работи без никакви правила. Ужасяващото е че, както се изрази лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов тогава: „Този закон узаконява беззаконието“. Причината е, че на служителите от НСО се дават много по-големи права от тези на колегите им от ДАНС и полицията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и