Свързани новини

12.09.2016 09:44

Спонсор на ДСБ взе Царските конюшни за 658 870 лв.

Видян 2552 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Областният управител на София Веселин Пенев, който е човек на ДСБ, но де юре излъчен от партията на Корман Исмаилов НПСД, е продал историческата сграда на Царските конюшни за 658 870 лева преди два месеца, предаде Афера. БГ. Имотът е 7.5 дка, а купувач е фирмата Евротрансбилд ЕООД с управител Янко Иванов. Той е бивш председател на Управителния съвет на КТБ.



Царските конюшни се намират на булевардите Васил Левски и Княз Александър Дондуков-Корсако в София. Кръстовището е на около 50 метра от паметника на Васил Левски в самия център на града. Комплексът е използван за гараж от царското семейство и преди години е бил паметник на културата, но е отпаднал от списъка.Сделката е оформена като прекратяване на съсобственост между държавата и фирмата на Янко Иванов. Фирмата е била съсобственик на около 16% от имота. Тази собственост е придобита чрез заменка през 2005 г. Янко Иванов е станал съсобственик в сградата чрез другата си фирма Дивисима ООД, която е дала на държавата имот на бул. Драган Цанков 35 (срещу КАТ), в която сега се помещава Комисията за защита от дискриминацията.



Янко Иванов е изключително близък до бившата дясна ръка на Цветлин Йовчев и Иван Драшков в ДАНС – Веселин Марков. Именно чрез ползването на Янко Иванов с поръчани компромати бе изгонена Венета Марковска.



Янко Иванов е брат на Красимир Иванов - ректор на Медицинския университет във Варна и бивш шеф на УС на Варненската Терапия. "Красимир Иванов бе мечтата на Иван Костов за кмет на Варна, а Янко Иванов бе главен спонсор на реформаторите във Варна за кампанията миналата есен, когато издигнаха кандидатурата на Чавдар Трифонов за кмет на морската столица. Спонсорира „реформаторите“, предимно костовите капии на Радан, и на последните избори, заедно със скандално известния Даниел Славов – Дънката, пише Афера.



Дори сделката да стане, новият собственик няма да може да застроява площта - нито на височина, нито на ширина, коментира специално за 19’ минути зам.-кметът на София д-р Тодор Чобанов.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля