Свързани новини

09.09.2016 09:52

Борисов обсъди мигрантската криза с Меркел, Орбан и Вучич

Видян 1258 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонни разговори с германският канцлер Ангела Меркел, с унгарския премиер Виктор Орбан и със сръбския министър-председател Александър Вучич, съобщиха от правителствена информационна служба.


Премиерът Борисов и Ангела Меркел обсъдиха подготовката на срещата на държавните и правителствените ръководители на държавите-членки в Братислава на 16 септември. Основна тема на предстоящия форум ще бъде мигрантската криза в Европа и необходимостта от намиране на единно европейско решение.


Европейският и Турция трябва взаимно да решат проблемите си и всички държави солидарно да положат усилия за изпълнение на постигнатите до момента договорености и поети ангажименти, подчерта по време на разговора си с канцлера премиерът Борисов.


Във връзка със срещата на върха в Братислава Бойко Борисов и унгарският премиер Виктор Орбан се обединиха, че в словашката столица трябва да се проведат дискусии за състоянието на ЕС на фона на излизането на Великобритания от съюза, както и все по-засилващата се миграционна вълна. Борисов потвърди тезата си, че ще настоява за общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема с мигранстката вълна и адекватна защита на външните европейски граници.


По покана на Бойко Борисов Виктор Орбан ще пристигне на официално посещение в България на 13 и 14 септември. Двамата ще направят обход на част от преградното съоръжение на българско-турската граница.


Мигрантската криза бе основен акцент и в разговора на премиера Борисов със сръбския му колега Александър Вучич. Двамата бяха единодушни за необходимостта от увеличаване на двустранните комуникации и сътрудничество за запазване на сигурността и спокойствието на гражданите в двете държави. По време на разговора двамата обсъдиха и възможностите за двустранно сътрудничество в областта на енергетиката и изграждането на интерконекторната връзка между Сърбия и България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне