Свързани новини

01.09.2016 09:32

Борисов: В Братислава да се вземе решение – пари, техника, хора

Видян 1785 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



    Искам практически действия, на срещата на ЕС в Братислава трябва да се вземе решение за пари, техника и хора - това ни трябва. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин” по БТВ.

   „Имаме уникалния шанс за България сега на този съвет в Братислава да вземем решения за незабавни практически действия. Защото аз и на канцлера Меркел и на австрийския канцлер, и на колегите им казах вече най-ме дразни изречението „България не е сама, вие не сте сами. Практически действия искам – в Братислава на 16-ти трябва да се вземе решение – пари, техника, хора. Това, което ни трябва на нас в момента. Аз съм човек на действието”, заяви Борисов. „Над 108 млн. евро са влезели в България по линия на границата, искам в пъти да се увеличат във вид на техника, на термо визи , във вид на физическа сила”, допълни премиерът.

    „Има повод за тревога и просто трябва да сме бдителни”, зави Борисов. Той не се припозна в ролята на „пощенски гълъб” между Турция и Германия.

"Това някой идиот може да го каже, защото нито Джо Байдън е пощенски гълъб, нито е адвокат. Не знам кой го е казал, но само такъв човек може да изрече такива думи. Когато сега президентът Обама, вицепрезидентът Байдън, Путин, кой ли не търсят ЕС. На 8 септември външният министър на Европа Могерини отива в Истанбул да търсят варианти за… как да го нарека, колкото може поуспокояване на ситуацията с Турция, защото на нашата граница имаме една 80-милионна държава, която е в икономически колапс", посочи премиерът.


    Тя почна да се срива икономически и финансово, както върви надолу в момента. Страховитата война, която се води вътре в страната – терористична между кюрдите и тях; войната, която се води на сирийската граница- не знам дали тези хора си дават сметка, че ако не се вложи висша дипломация от страна на ЕС, от целия свят ако щете, последиците са катастрофални”, заяви Борисов. По думите му сме длъжни да пазим максимално добри отношения със съседите ни и допълни, че „совалката” между Турция и Германия е ежедневна работа на един премиер, който иска да бъде чут.

И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът, това ни е границата, една година ние имаме по-нисък натиск отколкото предишни години, посочи премиерът. „Сигурно и 100 процента от хората са недоволни от Турция, но ако зададем два въпроса на тези хора: Искаме ли война с Турция? Имаме вече ограда – ако дойдат стотици хиляди на тази ограда, ще издържи ли? Ще стреляме ли по тези хора? Тогава ще дойдат неправителствени организации и ще трябва да ги пуснем да преминат”, коментира Бойко Борисов.



 Премиерът задочно отговори на лидера на ДСБ Радан Кънев, който запита какво ще се случи, ако паднат визите за турските граждани, а в същото време Реджеп Ердоган даде гражданство на всички бежанци на своя територия.

"Влизането на Турция в ЕС сега е невъзможно и падането на визовия режим също е невъзможно", подчерта министър-председателят и предложи друг вариант – съвременен еквивалент на т.нар служебни паспорти от времето на социализма за турските държавни служители и работещите в някои компании.

Той отбеляза, че има и друг сериозен проблем – стотиците километри граница на страната ни с Гърция. От думите му стана ясно, че голяма част от нелегалните имигранти на наша територия всъщност влизат именно оттам, но след това декларират, че са дошли от Турция, тъй като София и Атина имат действащо споразумение за реадмисия и веднага биха били върнати.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху