31.08.2016 12:08

Нинова: Алтернативата в действие е за нас новата парламентарна сесия

Видян 1316 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За нас от БСП новата парламентарна сесия е на алтернативата в действие, от утре ще имате тази алтернатива на вашите банки. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание в декларация по повод началото на новия парламентарен сезон, предаде Фокус.


Нинова посочи, че новата сесия е времето, в коeто от БСП да покажат възможния друг път за развитие на Блъгария в действия, а не на думи във вътрешен и в международен план. Във вътрешен тя посочи, че без производство и икономика няма път за България напред. "Само, че вие които управлявате днес държавата смятате, че тя няма място в тези процеси“, каза Нинова. „Ние предлагаме друго – защита на държавната и общинска собственост от разграбване, подкрепа на родното производство“.


„От утре на вашите банки ще имате алтернативата в действие“, обърна се Нинова към своите колеги и изброи Законът за храните, Законът за рентата, Законът за банката за развитие и други. „Правим ви предложения за преразглеждане на концесионните договори“, посочи Нинова. „Ето ви политики, от вас зависи дали ще отговорите адекватно на това предложение“, заяви Нинова. Тя подчерта, че те са зачеркнали понятието социална държава от политиката. „От утре ще имате тази алтернатива на банките си и тя е нов Закон за гарантиране вземанията на работниците“, каза лидерът на БСП.


 Нинова обяви, че от утре от БСП предлагат нов Закон за младежта, за възрастните хора, за семейните помощи за деца, отмяна на плоския данък. По думите й, по гласуването на тези закони, от БСП ще разберат дали българите са важни за управляващите. По отношение на Бюджет 2017 Корнелия Нинова заяви, че от БСП ще предложат своята алтернатива. По отношение на външната политика, Корнелия Нинова заяви, че българските социалисти са за европейското бъдеще на България като член на голямото европейско семейство. „Защити ли българското правителство националния интерес във външната политика“, попита Нинова.


 Тя обвини управляващите, че са превърнали външната политика в куриер между Анкара и Берлин. Нинова попита защо са скрили министър-председателя и попита кой сега е лицемер. „Българските граници не са защитени. Проспахте две години“, коментира Нинова и попита с какво управляващите са отвоювали националния интерес в Европа по такива теми като отмяна на санкциите срещу Русия. Според нея националният интерес на страната ни изисква санкциите да отпаднат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби