Свързани новини

31.08.2016 13:32

Реформаторите се разминаха дори и в политическите си декларации

Видян 1263 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние, от мнозинството в парламентарната група, не заставаме зад декларацията, прочетена от Радан Кънев, категоричен бе секретарят на ПГ на Реформаторския блок (РБ) Димитър Делчев, съобщи КРОСС.


Приоритетите на РБ за новия сезон са борбата с корупцията, образователната и здравната реформи, подобряването на икономическата среда, мерките за гарантиране на ефективната отбрана и сигурността. Това коментира Димитър Делчев, секретар на ПГ на РБ на въпрос на журналисти дали подкрепя декларация, прочетена за началото на сезона от Радан Кънев.


Той посочи, че първи приоритет на РБ е силен антикорупционен закон, който да се приеме, както и приемане на Закон за професионалното образование, съдебната реформа, промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Той добави, че реформаторите ще се борят за премахване на възможностите за фалшификации на ТЕЛК и източване на НОИ през инвалидните пенсии. Промените по отношение на въоръжените сили ще подобрят взаимодействието между България и съюзническите сили в сферата на сигурността, каза още Делчев.


На заседанието на парламентарната група снощи депутатите и министри от РБ обсъдиха и промени в здравните пакети, които през сезона трябва да се направят, стратегията за развитие на Северозапада, както и стратегия за развитие на научните изследвания до 2025 година. Реформаторите също ще се съсредоточат през сезона върху промени в Закона за културното наследство.


Делчев добави също, че в групата няма различия по отношение на топ приоритета на РБ, който е приемането на Закон за борба с корупцията. Той ще постави началото на ефективна борба с корупцията по високите етажи на властта, заяви още секретарят на групата.


Няма нужда да си правим номерца кой да излезе на трибуната, Радан Кънев искаше да изрази мислите си, но по-голямата част от РБ смятаме, че това правителство прави стъпки за реформиране на сферите образование, здравеопазване, икономика, отбраната и другите важни сектори, добави той.


Според думите му Реформаторският блок е все по-близо до излъчване на единна кандидатпрезидентска двойка. Има трима сериозни кандидати като сред тях са проф. Минеков, ген. Събев и Трайчо Трайков, и между тях ще изберем двойката, която може да изведе РБ до балотаж, категоричен бе той.


Блокът е доброволен съюз и може да бъде напуснат само по собствено желание. Единственият от когото съм чул, че иска да излиза от РБ, е председателят на ДСБ в изявления от началото на годината, отговори той на журналистически въпрос.


Радан Кънев: Новите носители на властта и от лявата опозиция се държат все едно ЕС и НАТО са минало


„Новите носители на властта и от лявата опозиция се държат все едно ЕС и НАТО са минало." Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев от името на Реформаторския блок в декларация по повод началото на новия парламентарен сезон. "Когато говорим за силните модерни държави като за Велики сили, аз си спомням за 1883 г., когато българската делегация отива да поздрави новия руски имп. Александър Трети за възкачването му на престола. Ние категорично отхвърляме политиката на двустранно договаряне с Турция и Русия по въпроси засягащи общата европейска политика. Ние категорично отхвърляме примирението, с което приемаме за даденост позиции на ЕС и НАТО, когато не защитават достатъчно българския национален интерес", заяви Радан Кънев.


Той посочи, че България посреща този политически сезон в среда на международна нестабилност. По думите му преди всичко основния гарант на икономическата ни стабилност и благосъстояние в ЕС се намира в задълбочаваща се криза. Според него българските граждани се чувстват по-объркани кои са верните политически ходове за излизане от кризата.


„Не е разбираемо, непростимо е управляващите хората на които гражданите с гласа си са възложили цялата отговорност, всички ние управляващи и опозиция да се поддаваме на тези страхове на тази несигурност и това объркване", каза той.


По думите на Кънев е недопустимо е да се насърчават тези страхове и нови в името на дребни предизборни ползи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева