Свързани новини

31.08.2016 11:18

Партиите представиха целите си за новия парламентарен сезон

Видян 3127 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 ГЕРБ и премиерът Борисов се ползват с най-голямо доверие, когато става въпрос за национална сигурност и защитеност на гражданите. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи Фокус.

 „Този авторитет на нашата партия е и огромна отговорност в настоящия момент. Ние привнасяме този авторитет в името на добър публичен образ на България, на която искаме да се гледа като фактор на стабилност на Балканите”, подчерта Цветанов. По думите му страната ни се намира в навечерието на съдбоносен и много отговорен за нацията политически сезон. „Видно е, че както опозиционни, така и партньорски партии се надпреварват да правят политически актив единствено като критикуват управлението и политиката на ГЕРБ. У нас правенето на политика е подменено от критикуването на опонента”, заяви Цветанов. То увери, че през новия парламентарен сезон ГЕРБ ще работи по приемането на закони и законови поправки, които ще гарантират максимална сигурност на границите ни.



„Ще се радваме да видим партньори от всички парламентарни групи по тази, защото опазването на границите ни не е само приоритет на ГЕРБ, а на всички партии и всички българи”, обясни Цветанов.
Той коментира и бъдещата законодателна активност на парламентарната група на ГЕРБ по темата за съдебната реформа. „Ние сме гарант за тази реформа, защото единствени имаме ресурса и волята да направим промените, които да гарантират върховенството на закона. Всякакви спекулации и обвинения в забавяне, манипулиране и подмяна на идеите за съдебната реформа идват от онези, които нямат власт и желание да я направят, но имат претенции тази тема да бъде от тяхна компетентност”, допълни още Цветанов.

От своя страна, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви от трибуната на Народното събрание в декларация, че новата парламентарна сесия е на алтернативата в действие, "от утре ще имате тази алтернатива на вашите банки".



Нинова посочи, че новата сесия е времето, в коeто от БСП да покажат възможния друг път за развитие на България в действия, а не на думи във вътрешен и в международен план. Във вътрешен тя посочи, че без производство и икономика няма път за България напред. "Само, че вие които управлявате днес държавата смятате, че тя няма място в тези процеси“, каза Нинова. „Ние предлагаме друго – защита на държавната и общинска собственост от разграбване, подкрепа на родното производство“.„От утре на вашите банки ще имате алтернативата в действие“, обърна се Нинова към своите колеги и изброи Законът за храните, Законът за рентата, Законът за банката за развитие и други. „Правим ви предложения за преразглеждане на концесионните договори“, посочи Нинова. „Ето ви политики, от вас зависи дали ще отговорите адекватно на това предложение“, заяви Нинова. Тя подчерта, че те са зачеркнали понятието социална държава от политиката.

„От утре ще имате тази алтернатива на банките си и тя е нов Закон за гарантиране вземанията на работниците“, каза лидерът на БСП. Нинова обяви, че от утре от БСП предлагат нов Закон за младежта, за възрастните хора, за семейните помощи за деца, отмяна на плоския данък. По думите й, по гласуването на тези закони, от БСП ще разберат дали българите са важни за управляващите. По отношение на Бюджет 2017 Корнелия Нинова заяви, че от БСП ще предложат своята алтернатива.

 По отношение на външната политика Корнелия Нинова заяви, че българските социалисти са за



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.