30.08.2016 17:02

Оланд съжалява за санкциите срещу Русия

Видян 1666 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Френският президент Франсоа Оланд заяви, че съжалява за влошените отношения с Русия. Според него отмяната на санкциите е в интерес и на двете страни.


"Украинската криза оказа влияние върху отношенията ва Русия с европейските страни. Според мен, ситуацията заслужава съжаление, защото тя нанася вреда на всички страни, в частност, на съвместните икономически проекти заради санкциите. Затова ние всички сме заинтересовани колкото се може по-бързо да намерим най-добрия изход от ситуацията", заяви Оланд по време на речта си пред посланици на ежегодната конференция на МВнР на страната, предаде РИА Новости. Той отбеляза, че връзките между Франция и Русия винаги са били близки и надеждни.


Френският президент изрази надежда, че връзките между двете държави ще се възстановят по-бързо. Според него Москва е длъжна да подходи ответствено за разрешаването на кризата в Сирия и Украйна. Той се надява на скорошно възстановяване на дискусията в "нормандския формат" (Русия, Франция, Германия и Украйна).


РИА Новости припомня, че отношенията между Русия и Запада се усложниха от ситуацията в Украйна. В края на юли 2014 година ЕС и САЩ въведоха санкции срещу цели сектори в руската икономика. В отговор Москва от своя страна ограничи импорта на продукти от страните, които и наложиха ограничения.


Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец