Свързани новини

30.08.2016 12:25

Все повече деца бежанци в Германия изчезват

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да изчезнеш след пристигането си в Германия – такава съдба имат близо девет хиляди деца-бежанци, които са напуснали родините си без родители, съобщава вестник Die Neue Osnabrücker Zeitung, като се позовава на данни от Федералната криминална служба.


Броят на децата и младежите, които са дошли с бежанския поток, но са изчезнали в страната, се е удвоил от началото на годината. Към дата 1 юли 8 991 непридружени бежанци са били регистрирани като изчезнали: почти двойно повече, отколкото са били към 1 януари 2016 г.


По-голямата част от намиращите се в неизвестност са младежи между 14 и 17-годишна възраст. Едва 867 са деца до 13 г., а 78 имат навършено пълнолетие. Конкретни данни за това изчезналите да са попаднали в ръцете на престъпни групи обаче няма, категорична е службата.


Междувременно стана ясно, че водените от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) регионални правителства в провинциите Рейнланд-Пфлац и Долна Саксония искат Берлин да приеме нов закон за имиграцията още през тази година, предаде Фокус.


„Нямаше да имаме част от проблемите с бежанците, ако такъв закон беше приет още през 2015 г. Отворихме вратите си за хора, които отчаяно търсят нашия пазар на труда, но като кандидатстващи за убежище нямат шанс“, заяви вътрешният министър на Долна Саксония Борис Писториус.


Чрез новия закон ГДСП иска контрол на имиграцията в Германия, така че в страната да бъдат допускани граждани на държави извън ЕС, само след като бъде направена селекция според професионалните им квалификации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни