Свързани новини

30.08.2016 10:51

Бежанците в Харманли системно се напиват, твърди полицейски шеф

Видян 1456 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В центъра за настаняване на бежанци в Харманли системно се злоупотребява с алкохол и мисля, че това е основната предпоставка там да има инциденти", коментира пред Нова телевизия Евгени Генов, началник на районното управление на полицията в града.


Стотици бежанци се биха преди близо ден в центъра за настаняване в Харманли, като замеряха с камъни пристигналите на място служители на реда.


 В боя участваха близо 800 чужденци, а конфликтът започна от спор за фалшиво пеене. Трима сирийци са били ранени, но вече се чувстват по-добре. Напрежението в центъра в Харманли обаче нараства. Броят на чужденците там в момента е около 1500 души- при едва 150 преди няколко седмици.


От ВМРО настояват центърът да бъде преструктуриран от отворен тип в затворен тип и вече подготвят протест в града. „Искаме и затягане на контрола в бежанския център, тъй като в момента според нас контролът там е много слаб", заяви Николай Георгиев, председател на ВМРО - Харманли.


Вариантът чужденците да не бъдат допускани извън оградата на центъра, вече се обсъжда между Агенцията за бежанците и МВР. "Ще засилим охраната и ще променим леко организацията, за да не допускаме в бъдеще появата на такива конфликти. Ще ги разделим на отделни националности, защото разликата в поведението на сирийците и афганистанците е много голяма", заяви в понеделник вътрешният министър Румяна Бъчварова, съобщи КРОСС.


 


От днес в бежанския лагер е наложен вечерен час. Води се разследване за установяване на виновните за инцидента. На нарушителите ще бъде отказана закрила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп