Свързани новини

27.01.2009 12:59

Министерството на културата най-сетне има пари за ремонти

Видян 1516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проекти за над 11 млн. лв. е разработил екипът на министъра на културата Стефан Данаилов, стана ясно на днешните обсъждания, с които продължават срещите по инвестиционните програми на ведомствата, съобщи пресслужбата на правителството.


Те са една от мерките в Плана на правителството за икономическа стабилност и напредък през 2009 г., разработен през декември м. г. с цел намаляване на последиците за България от световната финансова и икономическа криза. В Бюджет 2009 са заложени 5,6 млрд. лв. за капиталови разходи. Средствата ще бъдат използвани за създаването на работни места, за гарантиране на заетост и устойчивост на бизнеса и подкрепа на икономическия растеж на страната.
Министър-председателят Сергей Станишев, по чиято инициатива вече втора седмица се провеждат срещите за обсъждане на инвестиционните програми на ведомствата за 2009 г., упълномощи министъра на финансите Пламен Орешарски да води днешните дискусии. Премиерът е в Будапеща за среща на високо равнище по газопровода „Набуко”. В обсъжданията участват председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Румен Овчаров и заместник-председателят й Милен Велчев, председателят парламентарната комисия по икономическа политика Йордан Цонев. До края на 2009 г. Министерството на културата ще реализира 10 проекта. Два от тях – на стойност около 6 млн. лв., ще бъдат изпълнени още през първото шестмесечие на 2009 г., а другите осем – до края на календарната година. Планирано е до лятото да бъде направен основен ремонт на складовата база за декори и ателиета на Софийската опера и балет. Стойността на проекта е 3 млн. лв. Предвидени са още основен ремонт и оборудване на Драматичен театър «Николай Масалитинов» в Пловдив, на Драматичен театър «Никола Вапцаров» в Благоевград и на ДМТ «Стефан Маккедонски» в София. В инвестиционната програма на ведомството е заложено още изграждане на единен софтуер на музейните и галерийните фондове до декември 2009 г. на стойност около 900 хил. лв. Предвидени са консервационно-реставрационни работи на недвижими паметници на културата, значими обекти на културно-историческото наследство за 700 хил. лв. Някои от тях са «Амфитеатър» - Пловдив; НИАР Плиска и Преслав – област Шумен; хълм Трапезица, гр. Велико Търново; Тракийската гробница, с. Александрово; Тракийски култов център, с. Старосел.  Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали