25.08.2016 15:37

Родителите на Стоян Балтов осъдиха прокуратурата и СГС

Видян 1705 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Родителите на убития преди 8 години студент Стоян Балтов от Сливен осъдиха Софийския градски съд и Прокуратурата на Република България за забавено правораздаване. Институциите трябва да платят по 50 000 лева обезщетение на двамата родители, тъй като наказателното дело за убийството на сина им не е приключило в разумен срок. Решението е на Окръжния съд в Сливен, съобщава БНР.


19-годишният студент по Фармация Стоян Балтов беше убит на 5 декември 2008 година пред дискотека „Амнезия” в Студентски град в София, след като беше пребит от негови връстници.


В момента в затвора е само един от осъдените - Александър Данаилов. Съучастниците му Светлозар Стоянов и Вили Георгиев са успели да избягат от България и до момента не са открити. Лятото на 2009 година делото бе прекратено за пропуски на прокуратурата, срокът за разследване беше удължен с 4 месеца, а новият обвинителен акт - внесен през следващата година. Делото приключи едва през лятото на 2013-а година. Александър и Светлозар получиха по 18 години затвор, а Вили беше оправдан. Мотивите на съда са изготвени със закъснение, а делото - изпратено на следваща инстанция едва в началото на 2014 година, се казва в иска на родителите.


През април 2014-та Софийският апелативен съд потвърди присъдите на Александър и Светлозар и осъди и третият извършител Вили на 18 години затвор, а през декември Върховният касационен съд потвърди присъдите.


Родителите на Стоян Балтов обвиняват правораздаването, че от датата на жестокото убийство на сина им, до влизането в сила на присъдите на тримата убийци, са изминали 6 години без обективни причини за забавянето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв