Свързани новини

25.08.2016 15:13

БСП: Резултатът от изборите не е предопределен

Видян 1011 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки обрата в отношенията между ръководствата на БСП и АБВ, не смятам, че резултатът от президентските избори е предопределен, това коментира в интервю за предаването "12+4" на програма "Хоризонт" Янаки Стоилов, член на Националния съвет на БСП:


В случая по-лошо е не това, че БСП ще се яви самостоятелно на изборите, а това, че се създаде впечатление за обединение вляво, което не се осъществи. За мен причината за тази развръзка се дължи на обстоятелството, че ръководството на БСП не показа, че в началото на преговорите поставя най-важните политически въпроси. Като че ли разговорите бяха сведени до това да се намери приемлива кандидатура, която да обедини подкрепата на АБВ и БСП, но не се поставиха въпросите за външния дълг, който беше гласуван с подкрепата на АБВ, за пенсионната реформа, която и до ден-днешен се представя от АБВ като голямо достижение на правителството, в което участваха, а всъщност хората са недоволни, че ще трябва да работят повече и до по-голяма възраст. Това бяха достатъчно сериозни теми, за които трябваше да се прецени дали могат да бъдат преодолени, за да се сближат позициите и след това вече да се търси подходяща кандидатура.


Стоилов допълни:



По начало ръководството на БСП не демонстрира политическа последователност и затова действията му стават трудно предвидими. Именно тези преговори започнаха без конкретен мандат, а само с общото очакване за постигането на широка лява коалиция, която да издигне и да подкрепи кандидата, но след като има причини това да не стане, сега трябва да се постави въпросът, че този кандидат, който беше лично подкрепен от председателя на Националния съвет и от самия Национален съвет, следващото логично действие е той да бъде издигнат като кандидат на БСП. Освен това мисля, че вече господин Радев, който демонстрира лични и професионални качества, които трябва да бъдат оценени, трябва отсега да влезе в диалог и с управляващите, и с премиера, защото има много тежки теми пред страната, като тази за мигрантската вълна, за включването на американски самолети в охраната на българското въздушно пространство. Не трябва да се отклоняваме само около сюжета на взаймодействието с други партии.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.