Свързани новини

25.08.2016 11:15

Гоце: Нинова приватизира ген. Радев

Видян 2059 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    „Предлагахме инициативен комитет, който да издигне неговата кандидатура, тя да е надпартийна. Това вече се промени, г-жа Нинова го приватизира. Тя го вика през ден на „Позитано”. От потенциал това да бъде национална фигура, Радев се превърна във фигура на един човек. Не само го свалиха от въздуха, където е неговата стихия. Те го вкараха в хангара, те го натикаха в една политическа централа, от което неговата кандидатура само губи”, заяви лидерът на АБВ Георги Първанов в ефира на Нова телевизия по повод раздора с БСП.


 


Първанов подчерта, че БСП е употребило ген. Радев и става ясно чий човек е. Той беше категоричен, че са направи безброй компромиси, играли са честно и че друг е направил обратния завой.

Според него кандидатурата на генерал Радев е можела да бъде наистина силна и да получи подкрепата на много хора, но раздялата между БСП и АБВ е голям подарък за ГЕРБ.

Стана ясно, че на дневен ред отново са имената на самите Първанов и Калфин, след като АБВ оттегли подкрепата си от Радев.

Той подчерта, че с "Гергьовден" имат споразумение за подкрепа на президентските избори, възможно било да получат подкрепа и от "Движение 21" на Татяна Дончева и други партии.

По думите му кандидатурата на Дончева също би била силна, както и тази на омбудсмана Мая Манолова, която била елиминирана силово, административно от битката.

Решението за кандидатурата обаче ще бъде взето в периода между 10 и 20 септември. Освен това Първанов даде отново заявка и за засилване на президентските правомощия, които биха го направили по-полезен.


Междувременно бившият лидер на БСП Михаил Миков заяви пред bTV, че левицата ще се яви разединена на предстоящите президентски избори – ще има повече от две кандидатури вляво.

Според него въобще не е трябвало да се стига до разговори между БСП и АБВ, тъй като от месеци са ясни позициите и на двете партии, а те се разминават.

По думите му "разводът" между АБВ и БСП е изглеждал доста сапунено-драматичен, а е трябвало да стане по-елегантно и по-дипломатично.

"Ген. Радев има шанс при силна кампания", добави Миков.

Във вторник настъпи обрат по оста БСП – АБВ по отношение на номинацията на бившия командир на Военновъздушните сили ген. Румен Радев за кандидат-президент. След като кандидатурата му официално бе издигната от социалистите, лидерът им Корнелия Нинова се отказа от коалиционно споразумение с партията на Първанов заради "безпринципността" в коалиционното й поведение спрямо правителството.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева