24.08.2016 15:36

Станишев и Оланд са домакини на втората среща на върха в Париж

Видян 1062 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 25 август в Париж ще се проведе среща на върха на премиерите и лидерите от Партията на европейските социалисти. Това е втора такава среща във френската столица за 2016 г. и петата за годината.


По време на разговорите ще бъдат обсъдени предложените от социалистите в Европа политики за борба с икономическата криза, както и за стимулиране на растежа и създаване на работни места. Сред темите ще бъдат и миграцията, тероризмът и ситуацията в Турция. Дни след срещата си с Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Матео Ренци ще споделят визията си за единна Европа след раферендума във Великобритания. Очаква се левите да излязат с обща позиция преди извънредния Европейски съвет в Братислава.


 


Домакини на срещата на върха отново ще са президентът на Франция Франсоа Оланд и лидерът на социалистите в Европа Сергей Станишев. Тя ще се проведе в Шато дьо ла Сел Сейн-Клу в близост до Париж. От френска страна участие ще вземат и премиерът Мануел Валс, министърът на външните работи Жан-Марк Еро, и държавният секретар по европейските въпроси Арлем Дезир.


 


Сред участниците ще бъдат и Робърт Фицо, премиер на Словакия, Матео Ренци, премиер на Италия, Зигмар Габриел, вице-канцлер на Германия, Антонио Коща, премиер на Португалия, Мартин Шулц, председател на Европейския парламент, Федерика Могерини, Върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, Франс Тимерманс, първи заместник-председател на Европейската комисия, Пиер Московиси, комисар по икономически и финансови въпроси и Алексис Ципрас, премиер на Гърция.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и