Свързани новини

23.08.2016 14:55

БСП прекрати преговорите с АБВ за обща коалиция

Видян 1324 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Решихме да не продължаваме преговорите с АБВ за обща коалиция за президентските избори. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията, предаде Фокус.

 „Имахме огромно желание да постигнем единомислие в името на голямата цел да освободим хората от управлението на Бойко Борисов и държавата от срама Росен Плевнелиев, приехме всички провокации“, каза тя.

 „В името на голямата цел да се махне това управление на страната, ние досега приемахме колегиална и почтена позиция. След решението на НС от миналото заседание, което ни възложи да продължим разговорите с партии, съюзи и НПО ние го направихме“, посочи Нинова.

Тя обясни, че от БСП са получили от АБВ проект за коалиционно споразумение и то категорично не отговоря на тяхната представа. „Ние не сме равнопоставени партии, нашият кандидат не е равноотдалечен“, каза тя и посочи, че ген. Радев е кандидат на БСП. Нинова посочи, че няма да се превръща в Бойко Борисов, който търпи прищявките на РБ.


"Зад нас, зад партията, поне по последни данни, стоят 17% от българските граждани, зад тях – 1,7. Трябва да отчитаме тези факти, когато се събираме, аргументирано и с взаимно уважение правим някаква коалиционна формула. Очевидно това не се отчита. Предложенията за състав на коалиционен съвет, за управление на коалицията, за кампания, за щаб, които нарушават това съотношение на подкрепа в обществото, за нас не е приемливо. Техните предложения нарушават това съотношение, което двете партии имат", подчерта Нинова.

Нинова допълни, че от БСП предлагат кандидатурата на ген. Радев да се подкрепя от инициативен комитет. И покани АБВ да се включат в този комитет, ако желаят. Нинова изтъкна, че по този начин генералът ще бъде подкрепен и от обществени организации, а не само от партии.

Самият ген. Радев е присъствал днес на заседанието на Изпълнителното бюро и се е съгласил с така предложената формула за негова подкрепа.

Нинова припомни, че двете партии имат различия и от политически характер, като например това, че АБВ са се обявили за президентска република.



"БСП днес загуби изборите - така решиха, така направиха", коментира лаконично зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин пред журналисти на влизане в централата на партията.

Очаква се утре Изпълнителното бюро на АБВ да се събере, за да обсъди ситуацията. 



Преди седмица левицата одобри очаквано ген. Румен Радев за кандидат-президент. След пленума на партията Янаки Стоилов намекна, че това се е случило под натиск от ръководството, а дни по-късно бившият лидер на БСП Михаил Миков директно заяви, че кандидатурата е наложена от ръководството. В средите на социалистите се твърди, че генералът е лична номинация на Георги Първанов, която е трябвало да бъде наложена в партията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!