23.08.2016 14:42

Почина журналистът Димитър Цонев

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 56-годишна възраст почина журналистът Димитър Цонев. Това съобщиха за "Фокус" близки на семейството му. Цонев бе приет във ВМА на 14 август вечерта, след получен хеморагичен инсулт вследствие на спукана аневризма на мозъчна артерия.


Димитър Цонев е роден на 30 август 1959 г.в София. Баща му е големият актьор Коста Цонев, а майка му - Анахид Тачева. Димитър завършва "Право" в Софийски университет "Св. Климент Охридски".


Има две деца от съпругата му Марияна.


Работи като редактор "Международна информация" и в Балкански информационен пул в "София прес" в периода 1986 - 1991 г. След това до 2002 г. е водещ на новините по Канал 1/БНТ. През 2002 г. се явява на конкурса за директор на БНТ, но мястото печели Кирил Гоцев.


Кариерата на Цонев тръгва в политическа посока. На 1 октомври 2002 г. става говорител на кабинета на Симеон Сакскобургготски. Три години по-късно е назначен за PR на "БТК Груп". По-късно се връща в БНТ, където става заместник-програмен директор и водещ на предаването "В Неделя с...".


Цонев преминава в екипа на bTV Action като водещ на предаването "24/7". През октомври 2012 г. до март 2014 г. заедно с Цветанка Ризова води предаването "Лице в лице" по bTV, след което отново се връща в БНТ като водещ на публицистичното предаване "Още от деня".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец