Свързани новини

23.08.2016 10:53

Бедствено положение в Харманли

Видян 1039 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бедствено положение е обявено в община Харманли. Огромни площи с борови масиви продължават да горят.


Продължава гасенето на големия пожар, край Харманли, при който се запали борова гора между селата Остър Камък, Иваново и Надежден.


„Все още не е овладян пожарът”, заяви в интервю за “Фокус” инж. Юлиан Русев, експерт от Регионалната дирекция по горите в Кърджали и уточни, че огънят е на два фронта. „Всички усилия на служителите по гори и пожарни служби се насочват към единия фронт. Площта на пожара в горските територии е около 800 дка, от тях около 560 дка са в иглолистни култури. Там пожарът е преминал върхово, щетите са безвъзвратни. В другата част пожарът е преминал низово, щетите са по-малки и се надяваме гората да бъде възстановена”, каза още той.


В община Харманли заседава кризисен щаб, но през тази нощ бедстващи хора не е имало. Тези, които са се намирали най-близо до пожара, са били успешно евакуирани.


Вчера, в гасенето участваха 18 пожарни и 70 огнеборци. Областният управител на Хасково Станислав Дечев призова военнослужещи да се включат в борбата с пламъците днес. Предполага се, че пожарът е умишлен, тъй като е тръгнал от няколко места едновременно.


Другият голям пожар в Сакар планина, който беше активен до вчера и засегна площ от близо 60 хиляди декара, е вече потушен. Арестувани са двама души, които вероятно са причинили пожара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на