Свързани новини

22.08.2016 15:36

Фрапиращи нарушения при плажните концесии в Слънчев бряг и в Несебър

Видян 1461 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Фрапиращи нарушения са открити при проверки на плажовете "Слънчев бряг - север" и "Несебър - юг". Концесиите за тях най-вероятно ще бъдат прекратени, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Основните разминавания са в квадратурата на търговските обекти на повече от разрешеното, специално за курортния комплекс, както и при свободната зона за чадъри, коментира Ангелкова, съобщи БНР.

"60 процента е платена зона, 40 процента е свободна зона, което за мен е фрапиращо – 10 процента никак не са малко. Както и излазът, който трябва да бъде равноправен, осигурен с равен достъп до морето за платена и свободна зона. Той е 70 процента по отношение на платената и 30 на свободната", заяви Ангелкова.

Очаква се неустойката на "Слънчев бряг" да достигне или надмине 300 хиляди лева. Вероятно концесията на двата плажа ще бъде отнета, за което има и решение на Министерския съвет. Очаква се контролната комисия да излезе със становище до 30 септември.


 В новите процедури за отдаване на плажовете концесионерите ще трябва да посочват обособените като паркоместа терени , отговори Ангелкова на журналистически въпрос как ще бъде решен проблемът с паркирането в района на плажовете, предаде Фокус.

„За съжаление, когато става дума за паркоместа в частни терени, със сигурност се наблюдават такива проблеми. Абсолютно абсурдно е туристите да заплащат такси, които не са регламентирани. Надявам се следващата година разрешения за паркоместа на плажовете да не бъдат давани, защото има разрешен пешеходен достъп“, посочи Ангелкова.


Тя добави, че съгласно Закона за устройството на Черноморското крайбрежие трябва да се осигури пешеходен достъп до плажовете, за да може хората да стигат там свободно. „Всяка година ще изискваме план за управление на съответният плаж, за да можем да следим и тези елементи, които са изключително важни за всички“, каза още Николина Ангелкова.


От една седмица се извършват проверките на плажовете от страна на Министерството на туризма. Около 40 плажа са обиколени от експерти до момента.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци