Свързани новини

13.08.2016 06:22

Кюрдите в Германия очакват огромна вълна бежанци от Турция

Видян 2873 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради жестоката реакция на турските власти след опита на военните в страната за държавен преврат кюрдската общност в Германия предвижда масова вълна на бежанци към европейската страна, пише националният ежедневник Die Zeit.


 "В краткосрочен план очаквам десетки хиляди, а в средносрочен няколкостотин хиляди лица, търсещи убежище от Турция в Германия", заяви председателят на кюрдската асоциация в страната Али Топрак.


Близо 500 хил. кюрди са предприели бягство през последните месеци на военни действия в югоизточната част на страната. "Много от тях ще искат да започнат отначало в Европа, ако потискането в Турция продължава. Не може една страна, която приема бежанци, да произвежда такива в собствената си територия", коментира Топрак.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще заселва систематично араби и сирийци в кюрдските градове, за да увеличи натиска за изселването на кюрдите, предупреди Топрак, допълвайки, че "християните арменци и гърци са били унищожени или отстранени през предишните сто години". Въпреки това дори в Германия кюрдите не са в безопасност, тъй като дори и там ще има "лов на вещици", организиран от Ердоган.


Германският клон на движението на гюленистите също предвижда бягство на много турци в чужбина. "Още турци търсят убежище в Германия, предимно кюрди и членове на опозицията," заяви председателят Еркан Каракуюн. "Който не се адаптира и не хвали Ердоган, опакова куфари, сред тях включително кемалисти и светски лица", категоричен е Каракуюн.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще