Свързани новини

12.08.2016 16:29

Каракачанов призова спешно да бъде свикан КСНС заради опасенията на Борисов за бежанците

Видян 1523 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ВМРО и съпредседател на „Патриотичния фронт” Красимир Каракачанов призова президентът Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет за национална сигурност, на който премиерът да изложи своите опасения по въпроса за бежанците, съобщава Агенция “Фокус”.

По повод изказването на министър-председателя Бойко Борисов, че трябва да градим възможно най-добри отношения с Турция, за да не бъде допусната нова вълна от мигранти, Каракачанов призова президентът да свика КСНС, на който да се набележат съответни и категорични мерки за справяне с бежанците.

„Крайно време е българският президент да си влезе във функциите, въпреки че му остават едни 7-8 месеца служба. Крайно време е да се държи като български президент, а не да бъде активен само когато трябва да се наплюе Русия или Путин. Аз бих предложил две конкретни неща. Първо, ясно искане на помощ от страна на европейците за жива сила и техника. Ако не я дадат, тогава да заявим, че замразяваме едностранно, макар и временно, прилагането на Дъблинското споразумение. И второ, да бъде заявено, че ще използваме законова сила, за да не допускаме никой да си прави експерименти със сигурността и суверенитета на България”, заяви Каракачанов.

Лидерът на ВМРО изрази мнение, че от последните изказвания на премиера Борисов ясно личи притеснение от това какво може да се случи, ако Турция пусне стотици хиляди нелегални мигранти към границите на България и Европа.



 Прибързани ли бяха действията на институциите по екстрадицията на Бююк – като имате предвид, че когато беше военният преврат в Турция, в Гърция кацна един вертолет с 8 души турски офицери и поискаха политическо убежище и Гърция не ги е върнала, начинът, по който Абдуллах Бююк беше екстрадиран показва само едно – паника, прибързаност и страх от някаква заплаха, отправена към България, коментира Каракачанов.

„Мисля, че тези неща не могат да се решават „на ръба на закона” и да си прехвърляме топката. България не трябва да кляка на никой, защото си имаме институции и трябва да си защитаваме достойнството и териториалната цялост”, подчерта той.

„Това изречение, което каза премиерът: „ако трябва да всички да ни вземат главата”, нещо ме притеснява. България е суверенна държава, член на ЕС, има своите въоръжени сили, полиция и структури за сигурност и някой в Анкара да си позволи да изнудва България, е недопустимо”, допълни Каракачанов. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак