Свързани новини

12.08.2016 14:45

Борисов: Не съм готов дори да си помисля да съм президент

Видян 1029 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не съм готов дори да си помисля да съм президент, след изборите първият въпрос ще е кой ще стане премиер, заяви Бойко Борисов.


В интервю за Нова телевизия той коментира предстоящата предизборна кампания с думите:


„Толкова ми е далечна, че изобщо даже не ми се мисли за нея в момента. Толкова сложни неща трябва в следващите няколко седмици да решим, че не ми се мисли. За съжаление, президентската институция не може да вземе нито едно от тях".


Все пак Борисов призна, че приема всеки кандидат за президент, подкрепен от обединената левица, какъвто е ген. Румен Радев, за сериозен опонент на ГЕРБ.


Според министър-председателя, ако днес са президентските избори, те ще минат и ще заминат, но ще възникнат три много по-големи въпроса, защото реалната власт е в кабинета.  


"Първият въпрос е кой ще стане премиер, кой ще държи коалицията и тази сплав от разнородни министри. При това крехко мнозинство в парламента как ще се оправим. ГЕРБ има здрави структури, премина през няколко избори – ГЕРБ ще оцелее. А в момента, в който отидеш за президент, трябва да забравиш за политически партии. Аз не съм готов за такова нещо. Не съм готов дори да си мисля, че бих могъл да отида за президент”, подчерта премиерът.


"Говорейки как трябва да изглежда президентската институция или как трябва да изглеждат кандидатите ни (на ГЕРБ – бел. ред) за президент – някои ме припознаха мен", обясни Борисов получилото се, според него, недоразумение.


 Преди точно две седмици във Велико Търново обаче министър-председателят обяви пред журналисти, че "обмисля дали да не се кандидатира за президент". По тогавашните му думи той разсъждава върху тази възможност, въпреки че на този етап смятал "за плюс факта, че правомощията на премира са повече от тези на държавния глава".


"Президентските избори са лидерски, а единственият, който има основание да се колебае дали да се яви - съм аз“, каза тогава Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби