Свързани новини

11.08.2016 13:23

Путин затяга граничния контрол, след като обвини Украйна в опасна игра

Видян 1688 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 

Руският президент Владимир Путин обмисля да затегне граничния контрол по земя и по вода с Украйна, след като обвини страната, че е избрала терора пред мира и че играе опасна игра. Това стана ясно от среща със Съвета за сигурност на страната.



   Изказването му дойде, след като Федералната служба за сигурност на Русия обяви, че е предотвратила опити за терористични атаки на украинските специални части на територията на Крим.

По време на задържането на диверсантите вчера са загинали двама руски военни. Според медиите, престъпниците са планирали да устроят взривове в курортите, целта на което била да „убият туризма“ на полуострова.


По думите на Путин, действията на Киев са глупави и престъпни. В резултат на това няма смисъл да се проведат планираните мирни преговори, които са част от мирния процес за Източна Украйна, допълни руският държавен глава.

Киев отхвърля обвиненията на Москва за планирани нападения в Крим. "Руският президент Владимир Путин търси начини да се стигне до ескалация на конфликта с Украйна", заяви говорител на ведомството.

"Путин иска още война. Русия търси начини за ескалация на конфликта с Украйна, отчаяно търси с какво да провокира Украйна, изпробва реакцията на Запада", заяви Дмитро Кулеба, говорител на украинското външно министерство.

Украинският президент Петро Порошенко по-късно определи като цинични обвиненията в тероризъм от страна на Русия, предадоха ТАСС и Ройтерс.

"Обвиненията на руската страна към Украйна в тероризъм в окупирания Крим са безсмислени и цинични, колкото и изказванията на руското ръководство, че в Донбас няма руски войски", заяви президентът Порошенко.

Той добави, че "фантазиите" на Русия са само претекст за военни заплахи срещу Украйна.

Русия няма да успее да постигне отмяна на международните санкции като дискредитира Украйна, увери украинският държавен глава. Той подчерта, че очаква от Москва да осигури спазването на условията на споразумението от Минск, включително като използва "нормандския формат".








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне