Свързани новини

10.08.2016 14:20

Росатом планира старт на работата по иранската АЕЦ Бушер

Видян 2582 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Росатом" планира да започне дейностите по строителството на Втори и Трети енергоблок на АЕЦ "Бушер" в Иран още през тази година. Това съобщи министърът на енергетиката на Русия Александър Новак.

"Вече е подписан договорът за реализиране на Втори и Трети енергоблок на АЕЦ "Бушер". Сега се провеждат подготвителните дейности и съгласуване на определени моменти. Още един път иранските колеги потвърдиха, че е много важно за иранската страна участието на "Росатом" в реализирането на този проект", заяви министърътцитиран от ИНТЕРФАКС.

"Успешният опит от Първи енергоблок показа, че руските технологии, руските компетенции са на най-високо ниво. И Русия е готова да продължи да строи и Втори, и Трети енергоблок. Мисля, че в близко бъдеще ще започнем строителството на Втори и Трети енергоблок. Надявам се това да стане през тази година", отбеляза Новак.

По-рано руският президент Владимир Путин в интервю за азербайджанската агенция "АзерТАдж" съобщи, че Русия и Иран са съгласували строителството на нови осем ядрени енергоблока.

В началото на април иранската агенция Mehr съобщи, че президентът на Организацията по ядрена енергия на Иран Али Акбар Салехи на среща със свои сътрудници е заявил, че началото на строителните дейности по втори ред на АЕЦ "Бушер" е отложено поради технически причини заради различните виждания спрямо някои показатели.

В средата на март, след преговори с членове на иранското правителство, Новак съобщи на журналисти, че строителството на Втори и Трети енергоблок на АЕЦ в Бушер може да започне в близките 1-2 месеца.

Изграждането на два енергоблока с мощност 1050 мегавата всеки ще струва $11 млрд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог