Свързани новини

10.08.2016 11:55

БСП внесе искане за извънредно заседание на парламента

Видян 946 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че социалистите са внесли писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева с искане да свика извънредно заседание на парламента, предаде БНР. БСП настоява депутатите да отменят забраната за строежа на АЕЦ „Белене“ и да бъдат отменени санкциите срещу Русия:


Сега е моментът от действията на Борисов, мнозинството, от решението на Цачева, да се види наистина ли имат намерение да възобновят диалога и отношенията с Русия и дадат правни гаранции или просто имитират нещата заради президентската кампания и печеленето на доверието на българите.


Нинова посочи, че Народното събрание може да се свиква извънредно по инициатива на председателя, но ако тя не направи това, БСП ще се опита да събере необходимия брой подписи за свикването му.


В изявление на председателя на парламента Цецка Цачева, последвало съобщението на Нинова, се посочва, че до момента не е постъпвало искане за свикване на извънредно пленарно заседание:


Заседание на Народното събрание, когато то е във ваканция, се свиква от Председателя на парламента при реализиране на някоя от следните хипотези: по негова инициатива - каквато към момента няма; или по искане на една пета от народните представители. Отправяне на искане от народни представители до Председателя на Народното събрание да упражни правото си и по своя инициатива да свика заседание на парламента не е предвидено като процедура нито в Конституцията на Република България, нито в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни