Свързани новини

10.08.2016 09:48

Мотористи от цялата страна протестираха пред Съдебната палата в София

Видян 1269 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мотористи от цялата страна за пореден път излязоха на протест пред Съдебната палата в София с основно искане – оставката на съдия Недялка Николова. Николова пусна под домашен арест турския гражданин Фарук Бекташ, който в края на юли уби на пътя край Драгоман мотористите Бойко и Таня Бойкови. По-късно Бекташ се укри от правосъдието, предаде БНР.


Мотористите изпълниха пространството пред Съдебната палата, като позволиха единствено на трамваите да преминават оттам. На оградата на сградата поставиха националния трибагреник, каски и транспарант с надпис "Убийците на пътя – в затвора". Те хвърлиха стотинки на стъпалата на Съдебната палата, форсираха в синхрон двигателите на моторите си, надуваха клаксони и обещаха да е така всеки ден, докато не бъде отстранена съдия Николова.


Протестиращите поискаха още Бекташ да бъде намерен и съден, законите у нас да се спазват, а на убийците на пътя да бъдат налагани справедливи наказания, вместо да бъдат пускани.


Ние няма да отстъпим нито сантиметър назад от нашите искания. Трябва да има промяна в нормативната уредба. Не може да направиш някакво действие, което да доведе до смъртта на мотоциклетист и това да се счита, че е по непредпазливост, каза един от протестиращите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог