Свързани новини

09.08.2016 15:25

Започна срещата Путин - Ердоган в Санкт Петербург

Видян 1388 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Санкт Петербург, където започнаха преговорите с руския му колега Владимир Путин за първи път след инцидента със сваления от турски изтребител руски бомбардировач Су-24 през ноември миналата година, предаде ТАСС.


Лидерите на двете страни първо ще проведат среща в тесен състав в Константиновския дворец в Стрелна, след което ще се състоят преговори с участието на делегациите. Близо 150 журналисти са се събрали в пресцентъра на двореца.


По-късно е планирана съвместна пресконференция на Путин и Ердоган, а в края на деня президентите ще се срещнат с представители на руския и турския бизнес. Изненадващо е взето решение началникът на турската национална разузнавателна агенция Хакан Фидан да бъде част от делегацията, предаде Trend.


Както съобщи по-рано пред журналисти помощникът на руския президент Юрий Ушаков, лидерите на Русия и Турция ще обсъдят на срещата в Санкт Петербург въпросите за отмяната на руското продуктово ембарго върху турските продукти, възобновяването на чартърните полети между двете страни, проекта за газопровода „Турски поток“, регулирането на кризата в Сирия, борбата с тероризма и др.


На преговорите може да бъде засегната също и темата за компенсациите за сваления Су-24, допълни още Ушаков.


В Кремъл определиха като приоритет днешните преговори за „установяване на нормалното ниво на двустранното сътрудничество в политическата, търговско-икономическата, енергийната и други сфери“.


Ден по-рано турският президент в интервю за ТАСС определи визитата си в Русия като историческа и изрази надежда, че на преговорите с „моя приятел Владимир (Путин)“ ще бъде отворена нова страница в двустранните отношения“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп