Свързани новини

05.08.2016 15:29

Срив с 12% в рейтинга на Меркел

Видян 1139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Според проучване, проведено след терористичните атаки в Германия, подкрепата към Меркел е спаднала с 12%, в сравнение с рейтинга й през юли, и в момента е 47 на сто. Това е нейният втори най-нисък резултат, след като беше преизбрана през 2013 г. Преди началото на мигрантската криза, през април миналата година, тя се радва на рейтинг от 75%.
Политиката на Меркел за отворени врати към бежанците беше подложена на атаки от критици, след петте нападения в страната от 18 юли до сега, които оставиха след себе си 15 загинали, сред които четирима нападатели, и десетки ранени. За двама от нападателите официалните власти заявиха, че имат връзки с “Ислямска държава”.
Междувременно подкрепата за премиера на Бавария, един от най-изявените критици на Меркел, който се обяви за рестрикция върху емиграцията, с цел увеличаване на сигурността, скочи с 11% и стигна до 44%.
Повече от един милион мигранти са навлезли в Германия през последната година, много от които бягат от войните в Афганистан, Сирия и Ирак.
Миналата седмица Меркел повтори своето твърдение, че Германия може да се справи и успешно да интегрира бежанците, влезли в страната и се зарече да не променя политиката си спрямо тях, пише “Ройтерс”.
В проучването, проведено на 1 и 2 август, едва 34% от хората казват, че са доволни от бежанската политика на Меркел, а цели 65% казват обратното. Това е най-ниското ниво на подкрепа, което тя получава от октомври миналата година.
Следващият тест, на който Меркел ще бъде подложена са предстоящите октомври избори, когато нейната партия “Християнски демократи” се очаква да се изправи пред силно предизвикателство на партията за анти-имиграционна алтернатива за Германия.
Отделно проучване, проведено тази седмица, показа, че повечето германци не обвиняват либералната бежанска политика на правителството за двете ислямистки атаки през миналия месец, съобщава още “Ройтерс”.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей