Свързани новини

05.08.2016 11:03

"Почуда" и "съжаление" в Чавушоглу събудиха призивите на австрийския канцлер

Видян 1210 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Турският външен министър Мевлют Чавушоглу разкритикува австрийския канцлер Кристиан Керн заради неговите скорошни призиви преговорите с Турция за членството ѝ в ЕС да бъдат прекратени заради „икономическия и демократичен дефицит“ на страната, предаде Anadolu Agency.


Чавушоглу заяви, че е получил коментарите на Керн с „почуда“ и „съжаление“. В сряда канцлерът определи преговорите за присъединяването на Турция към ЕС като „дипломатическа фантастика“.


„Очаквахме Европа, на която винаги сме гледали като на партньор, на когото може да се разчита, да заеме страната на турската демокрация и да стои солидарно с нас“, заяви Чавушоглу. „Очакванията ни от европейските политици не са нарастващ расизъм и ксенофобия от тяхна страна. Очакванията ни са тяхната подкрепа към борбата на турския народ към демокрация“, добави министърът.


  Според Керн важен е и икономическия аспект, понеже в това отношения Турция не съответства на средностатистическите европейски показание. „Влизането на Анкара в ЕС е работа за години, ако не и за десетилетия“, заяви канцлерът. Той обяви, че ще повдигне този въпрос на заседанието на Европейския съвет на 16 септември. „Ние ще поискаме алтернативна концепция по въпроса“, съобщи Керн, предаде Фокус.


След опита за преврат в Турция в Европа особена критика предизвика предложението за връщането на смъртното наказание. Много европейски политици дадоха ясно да се разбере, че връщането му в Турция ще означава край на преговорите за влизането на страната в ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей