Свързани новини

02.08.2016 15:51

Чистка на военни лекари и медицински персонал в Турция

Видян 1500 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Турските сили за сигурност са предприели голяма операция във Военномедицинската академия ГАТА в Анкара срещу служители, за които се смята, че са свързани с терористична организация, предаде БНР. Турската телевизия НТВ съобщи, че властите са издали заповеди за арест на над сто души - лекари, медицински персонал, които са с чин на военнослужещи в рамките на разследването на осуетения опит за военен преврат. Преди това с президентски указ академията ГАТА и всички военни болници преминаха на подчинение към Министерството на здравеопазването, като част от реформата в турските въоръжени сили.



   В същото време премиерът Бинали Йълдъръм заяви, че извършваните реформи ще направят турската армия по-силна и по-способна в отговор на твърдения на опозиционни лидери, че се отслабва армията в момент, когато Турция е изправена пред външни заплахи.
Огромни загуби търпи и турският туризъм от забраната за руските туристи, която бе въведена от Владимир Путин заради свалянето на руския бомбардировач през ноември миналата година. Руските туристи са намалели с 87 %, като загубите възлизат на 840 млн. долара, отбелязват от Асоциацията на руските туроператори. В предишната година 1,5 млн. руски туристи са посетили Турция, докато тази година са били само 184 000. По оценка на експертите за тази година загубите възлизат на не по-малко от 5 милиарда долара, което ще намали брутния вътрешен продукт с 0,5 %.



   Надеждите сега са пак в Русия и планираната на 9 август среща между Владимир Путин и турския президент Ердоган да отпуши развитието на двустранните отношения.



    Путин подписа на 30 юни указ за отмяна на забраната за продажба на пакети за почивки в Турция и нареди на правителството да даде разрешение за подновяване на чартърните полети до Турция.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и