Свързани новини

02.08.2016 11:08

Турска делегация във Вашингтон притиска САЩ за Гюлен

Видян 1649 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Група от турски депутати е пристигнала във Вашингтон, за да окаже натиск на американските власти да уважат молбата на Анкара за екстрадирането на бившия имам, обвинен в организирането на преврата на 15 юли, предава Voice of America.


„Ние бихме искали да видим как САЩ предприемат сериозни стъпки“ срещу Фетхуллах Гюлен и докато се обмисля искането на Турция, той трябва „да бъде задържан или да му се попречи да действа“ на американска почва, коментира един от депутатите.


В понеделник тримата турски депутати са се срещнали с американски служители в Департамента на правосъдието. От турската делегация коментират, че на срещата е имало желание за сътрудничество и от двете страни.


Държавният департамент обаче не обсъжда статута на молбата за екстрадицията, отбелязвайки, че подадените от Турция документи се разглеждат в Департамента на правосъдието, предаде Фокус.


Междувременно американският генерал Джоузеф Дънфорд посети вчера военно-въздушната база "Инджирлик" в Южна Турция, където се срещна с американски военни, изпълняващи задачи във водената от САЩ антитерористична коалиция.


В Анкара ген. Дънфорд разговаря с премиера Бинали Йълдъръм и посети сградата на парламента, бомбардирана по време на опита за военен преврат.


Въпросът за екстрадицията на ислямския опозиционер Фетхулах Гюлен ще бъде разгледан въз основа на юридическите норми на САЩ, заяви американският генерал. Той потвърди, че САЩ и Турция продължават борбата против ИДИЛ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.