Свързани новини

01.08.2016 15:04

Ципрас: В Гърция преразглеждаме Бургас-Александруполис

Видян 1559 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „В Гърция преразглеждаме Бургас-Александруполис. Договорихме се да откроим нашите две пристанища в Александруполис и в Бургас, като засилим сътрудничеството си в сферата на транспорта с бърза жп линия, с която да свържем Егейско и Средиземно море с Черно море“, каза гръцкият премиер Алексис Ципрас след среща с министър-председателя Бойко Борисов в резиденция „Бояна”, предаде Фокус.


 България и Гърция са пример за конструктивни взаимоотношения и чрез сътрудничество могат да защитят интересите си.


 „Имаме възможността да поставим ново начало в тясно и конструктивно сътрудничество. Намираме се в район, който е център на напрежения. Районът ни е дестабилизиран, но България и Гърция са пример за конструктивни взаимоотношения и чрез сътрудничество могат да защитят интересите си”, коментира той.


По думите му сътрудничеството между двете държави е по-необходимо от когато и да е било с оглед на новите предизвикателства, поврати и неочаквани развития. Премиерът Ципрас изтъкна, че в момента има три вида кризи –икономическа, от която Гърция беше засегната повече от България, бежанска и криза на сигурността. „Нашите страни като пилони на стабилността останахме незасегнати от тази криза“, отбеляза той. „Необходимостта от създаване на по-добра Европа ни тласка да работим в по-тясно сътрудничество и в този дух направихме преглед на всички въпроси, така че да придвижим напред нерешените въпроси“, коментира гръцкият министър-председател.


 


По думите му успоредно с това трябва да се посрещне проблемът с разливането на българските реки и да се спрат наводненията. Той отбеляза също, че тази година българските туристи в Северна Гърция са достигнали рекорд, като броят им надхвърля 1 милион.


Премиерът Борисов от своя страна подчерта, че двете страни могат да постигнат заедно още успехи по много проекти. „Доста неща има, които можем да направим съвместно около оста ЕС-НАТО, с гъвкава политика, в интерес на двата народа“, заяви българският премиер. „Нашите отношения са изградени на базата на доверие и разбирателство, радвам се, че между много министерства от двете страни вече се провеждат регулярни срещи“, допълни той. „Колегата Ципрас ми заяви, че каквито и балкански формати да решим да направим в София, той предварително е дал съгласие за участие, така че да можем бързо да се организираме и заедно с всички.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни